Струмичката телевизија „Вис“ во Велес ги сними последните кадри на документарниот филм „Танцот на линија“

Автор на документарниот филм е новинарката Сузана Мицева, снимател Кире Пиличев и продуцент Телевизија „Вис“.

Пукање и бркање кај тунелот Демир Капија

Кога полицијата се обидела да ги легитимира возачите на двата автомобили, со мигранти, едниот се дал во бегство и се обидел да ги прегази.

Велес ги награди најдобрите просветни работници

Во очи на денот на Сесловенските просветители наградата годинава ја добија Весна Сарагинова и Љубинка Р`товска

Магдалена Конева избрана за заштитно лице на меѓународната поетска манифестација „Рацинови средби“

На изборот за „Музата на Рацин“ се пријавија девет кандидатки сите ученички во средните училишта во Велес

Се уредуваат полските патишта во кавадаречко

Досега се опфатени околу 30 километри полски и селски земјени патишта, информираат од локалната самоуправа

Стотина мигранти ноќеска на Стар мост ги бркала полиција

За случката на фејсбук се разви и дискусија. Најголем дел од граѓаните коментираа дека тоа не е добро, ги сожалуваа и ги бранеа велејќи дека овие луѓе треба да бидат

http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16323:2015-05-21-23-47-33&catid=14:veles&Itemid=48 http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16329:2015-05-22-11-48-57&catid=14:veles&Itemid=48 http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16330:2015-05-22-12-49-05&catid=14:veles&Itemid=48 http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16331:2015-05-22-13-46-43&catid=13:kultura&Itemid=9 http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16332:2015-05-22-14-14-39&catid=15:kavadarci&Itemid=51 http://duma.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=16333:2015-05-22-14-40-47&catid=14:veles&Itemid=48

migranti-eden-fin.jpg

Кај Стар мост во Велес ноќеска се случувала вистинска бегалска драма. На стотина мигранти поделени во две групи кои се движеле по пругата, полицијата им го пресекла патот, но не ги уапсила туку само ги разбркала. Исплашени дел од мигрантите започнале да трчаат во контра правец, кон Долни Дуќани, наместо кон центарот на градот. По кратко време полицајците си заминале а изморените, гладни и преплашени мигранти повторно крадешкум се вратиле на Стар мост и го продолжиле патот кон Скопје.


usni-fin.jpg

Ситните брчки околу усните настануваат како резултат на губиток на колаген, но и мимики кои постојано ги повторуваме. Секако, за нивното настанување е заслужна и генетиката, но нивната појава не е секогаш поврзана со годините, па тие можат да се појават и кај девојките во дваесетите години.


koneva-fin.jpg

Заштитно лице на 52-рото издание на поетската манифестација „Рацинови средби“ е гимназијалката Магдалена Конева. Таа беше избрана денеска на кастингот што го реализираа организаторите на манифестацијата. На изборот  на конкурсот  „Музата на Рацин“  се пријавија  девет кандидатки а жири комисијата едногласно ја избра Конева.