Интернет гигантот „Јаху“ и официјално престанува да постои
Живот - Наука и технологија
Среда, 11 Јануари 2017 11:20

Новото име на компанијата ќе биде „Алтаба“, а досегашната извршна директорка Мариса Мајер поднесе оставка.

Одлуката за заминување на Мајер од „Јаху“ е потврдена во извештајот што компанијата го испрати до американските регулатори.

Во извештајот се наведуваат точни планови како „Верајзон“ ќе го преземе „Јаху“, кое го купи за 4,8 милијарди долари.

 

 

 Огласи


rontis_logo.jpg
Четврток, 12 Јануари 2017 19:35
rontis_logo.jpg
Четврток, 12 Јануари 2017 19:32
rontis_logo.jpg
Четврток, 12 Јануари 2017 01:20