Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Најпрестижно признание за литературно дело што во државата го додели Фондацијата “Славко Јаневски“ за минатата година му припадна на романот “Одбројување“ на Фросина Пармаковска во издание на Издавачката куќа “Или Или“ од Скопје.

Романот пред љубителите на пишаниот збор во Кавадарци ќе го промовираат новинарот Ѕвездан Георгиевски и писателот Петар Андоновски, кој исто така е добитник на оваа престижна награда за 2015 година. Извадоци ќе чита Мери Каровска а пред публиката ќе говори и авторката Фросина Пармаковска. 

Романот ќе биде во слободна продажба за време на промоцијата кога авторката Фросина Пармаковска ќе потпишува купени примероци од романот.
Промоцијата ќе се одржи во четврток, на 14 јуни, со почеток од 13 часот во Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ во Кавадарци./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново