Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

meksiko fin

Интернационалниот фолклорен фестивал „Велес“ кој годинава одбележа петнаесетгодишен јубилеј ќе остане запаметен по традиционалната гостољубивост на организаторите, по задоволните фолклористи, танцувачи, ансамбли, оркестри и вокални интерпретатори како и по големиот број на граѓани кои во сите четири фестивалски вечери го полнеше амфитеатарот на Младински парк.

KUD fin

Годинава на ИФФ „Велес“ учествуваа над 650 фолклористи, од 12 домашни и 6 странски ансамбли. 

publika fin

Фестивалот го затвори Томе Јаневски, претседател на Организацискиот одбор кој упати благодарност до граѓаните на Велес за нивната гостољубивост, масовното присуство и поддршката на фестивалот.

oro fin

На учесниците на фестивалот им беа доделени благодарници. Фестивалот заврши со изведбата на композицијата „Македонско девојче“ од страна на КУД „Коле Неделковски“ а во орото што се создаде играа домашни и странски играорци.

kocevski fin

ИФФ „Велес“ 2018 го организираат Општина Велес, како основач, и Министерството за култура./У.Ј

 

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново