Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

stobi fin

Нaционалната Установа Стоби го изработи првиот аудиоводич за археолошки локалитет во Република Македонија.

Како што објавија од управата, издавањето на аудиоводичот е со цел да се олесни и да се збогати искуството на посетителите при прошетката во античкиот град Стоби.

Аудиоводичот е достапен преку мобилната апликација Stobi Audio Guide, која е специјално изработена за оваа намена и може да се преземе бесплатно од Apple Store или Google Play Store. Посетителите на локалитетот ќе можат преку скенирање на QR код да пристапат до сервисите од каде што ќе може да се преземе апликацијата.

Апликацијата – аудиоводич може да се користи на македонски и англиски јазик.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново