Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

akterikavadarci fin

Со претставата “Пасивно пушење“, театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци, ќе гостува на манифестацијата „Македонско културно лето“ во соседна Албанија.

Таа се одржува во Пустец каде актерите од Кавадарци ќе настапат на 27 јули, годинава.

Македонското културно лето во Пустец се одржува по единаесетти пат. И годинава пред нашите сонародници во Албанија ќе се престават повеќе професионални театари од Македонија.

Кавадаречкиот театарски ансамбал по втор пат учествува на манифестацијата./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново