Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

devojce fin

Ученичката во VII одделение во Лина Продановска ОУ „Св.Кирил и Методиј“ од Битола е годинешна добитничка на првата награда во категоријата за VI и VII одделение на поетскиот конкурс : „Рацин, вчера, денес и утре“ распишан од страна на културната манифестација Детски Рацинови средби.

- Мојата литературна творба му беше посветена на нашиот најпознат, дома и во светот, поет Кочо Рацин. Јас многу пребарував, читав и учев за него за да можам да ја напишам мојата литературна творба. Прв пат сум на манифестацијата и сум восхитена затоа што се запознав со многу ученици од разни градови, преку нивните литературни творби слушнав многу корисни информации за поетот, го разгледав Велес и се враќам во Битола со многу корисни информации, рече Продановска.

Инаку на 51 Детски Рацинови средби добитничка на Гран при наградата ученичката во VIII одделение Сандра Филиповска од ООУ „ Крсте Петков Мисирков“ од Радовиш.

Ги објавуваме и сите останати наградени ученици на годинешната културна манифестација:

publika fin

Основно образование – Наградени поетски творби категорија 6 – 7 одд.

1. Награда : ЛИНА ПРОДАНОВСКА – 7 одделение
Училиште: ОУ „Св.Кирил и Методиј“- Битола
Ментор: Александра Упале

2. Награда: ДИМИТАР КУЦУЛОВ – 7 одд.
Училиште: ООУ „Блаже Конески“ –Велесдоаѓа
Ментор:Стефани Андреевска

3. Награда: САНДРА КОСТАДИНОВА 7 одд.
Училиште: ОУ.„Никола Карев“ – Кочани
Ментор: Гордана Јефтимова

Пофалени поетски творби во категорија 6-7 одд.

1. САЊА ЈАНЕВА – 7 одд.
Училиште: ООУ „Славејко Арсов“ – Штип
Ментор:Драгица Петрова доаѓа
2.НИНА ЛАМЕВА - 6 одд.
Училиште: ООУ „Браќа Миладиновци“ – о.Аеродром, Скопје
Ментор: Сунчица Петрева

3.СОФИЈА НОВАЧЕВА - 7 одд.
Училиште: ООУ „ Блаже Конески“ – Велес
Ментор: Стефани Андреевска

4.ИЗАБЕЛА КЕНКОВСКА 7-3 одд.
Училиште: ОУ „Тодор Ангелевски“ – Битола
Ментор: Адриана Ѓоргиев

5.АЛЕКСАНДРА ЧАТМОВА 7 одд.
Училиште: ООУ„ Васил Главинов“ – Велес
Ментор: Каролина Попова

Основно образование наградени поетски творби категорија 8-9 одд.

1. Награда : СОФИЈА АЛАЧКОСКА - 8 одд.
Училиште: ОУ „Кочо Рацин“ – Охрид
Ментор: Фила Вероска- Стојковска

2. Награда: НИКОЛЧЕ ВАШЕРЕВСКИ – 9 одд.
Училиште: ОУ „Браќа Миладиновци“ – с. Добрушево
Ментор: Бети Марковска

3. Награда: КАТЕРИНА ЗДРАВКОВА - 9 одд
ООУ „Славејко Арсов“ Штип
Ментор: Милица Миленковиќ-Стојанова

Пофалени поетски творби во категорија 8 -9

1. АНТИМ АТАНАСОСКИ – 9 одд
Училиште: ОУ „Елпида Караманди“ – Битола
Ментор:Сузана Петковска

2. ГЕОРГИНА СТОЈМАНОВСКА – 9 одд
Училиште ООУ „Крсте Мисирков – Куманово
Ментор: Тања Петрушска

3. АНГЕЛА ТРАЈКОВА - 9 одд.
Училиште: ООУ„ Гоце Делчев“ – Босилово
Ментор: Весна Тилева

4. ИЛИНА ИВАНЏИКОВА – 8 одд.
Училиште: ООУ„ Кирил и Методиј“ – Стојаково
Ментор: Елена Манолева – Ѓавочанова

5. МИНА МАЗНЕ – 9 одд

Училиште: ООУ„Јан Амос Коменски“ – Скопје 

Ментор: Елизабета Теодосиевска 

Средно образование наградени поетски творби категорија 1 -4 клас

1. Награда: САНДРА ЦВЕТКОВА – 1 клас
Училиште: СОУ „Перо Наков“ – Куманово
Ментор: Фросина Милошевска 

2. Награда: ВАСИЛИЈА ЈОВЧЕСКИ – 1 клас
Училиште: СОСУ „ Св.Кирил и Методиј“ – Охрид
Ментор: Марија Сарафимоска 

3. ИВАНА МЕРЏАНОСКА - 2 клас
Училиште: СОУ ,,Гостивар".. – Гостивар
Ментор: М-р Жаклина Ѓорѓиоска

ПОФАЛЕНИ ПОЕТСКИ ТВОРБИ во категорија 1- 4 КЛАС

1. ЕЛЕОНОРА СКЕНДЕРСКА – 1 клас
Училиште:СОУ „Јане Сандански“ – Штип
Ментор : Софија Стојанова

2. ИВОНА БОГДАНОВСКА 1 клас
Училиште: ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес
Ментор: Љубинка ‘Ртоска

3. ВЕРОНИКА САЗДОВСКА 2 клас
Училиште: ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес
Ментор: Мариче Стојанова

4. ВЕРОНИКА ГИЈОВСКА 1 клас
Училиште:ПСУ Американска Гимназија – Скопје
Ментор: Оливија Георгиевска

5. НИКОЛА ТРЕНДАФИЛОВ 1 клас

Училиште: СОУ Гимназија „ Кочо Рацин“ - Велес
Ментор: Александра Стојановска

nagradeni fin

violoncelisti fin

sonjagavrilova fin

slikanje fin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.