Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

mandolinski fin

Градскиот мандолински оркестар „Свети Николај“ од Свети Николе го одржа традиционалниот новогодишен бесплатен концерт во големата сала на општината.

publika fin

На огромно задоволство на публиката, на концертот беа изведени повеќе композиции, меѓу кои обработки на народни песни, популарна светска и филмска музика, како и изведбите на композициите на Јохан Штраус „На синиот Дунав„ и „Радецкиот марш“. На концертот настапија, тенорот Ненад Јованов и флаутистите од основното училиште „Гоце Делчев“.

tenor fin

mandolinskisodeca fin

Овогодишниот празничен новогодишен концерт на мандолинскиот оркестар се одржа по девети пат. Влезот беше бесплатен. Годинава, за прв пат оркестарот настапи без нивниот аранжер, композитор и диригент Кирил Трајковски, на кого му го посветија концертот, бидејќи се наоѓа на домашно лекување./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново