StripCentarMK naslovna

19.01.2021

На меѓународниот конкурс во рамки на стрип фестивалот во Ваљево,традиционално на дел од наградите добитници се македонски автори.

AleksandarPanov1

19.01.2021

Велес отсекогаш бил извор на таленти, независно за која уметност станува збор сликарство, музика, театар итн. Велешани посебно ги ценеле музичките таленти, кои го задолжиле Велес со својата дарба и музичките способности и квалитети.

DimceKrninov fin

16.01.2021

Во 66 година од животот и далеку од својот роден Велес поточно во градот Колумбос во Соединетите Американски Држави почина велешанецот Димче Крнинов. Музичкиот уредник на Радио Титов Велес беше урбан лик, легенда, од кого новинарите и соработниците на тогашниот, во осумдесеттите и деведесетите години на минатиот век , имаа можност да слушнат многу информации за животот во градот.

Pijano 

28.12.2020

Денес (28.12.2020) во просториите на Музеј на град Неготино, се одржа преднвогодишен концерт (пијано) во изведба на на м-р Наташа Трбојевиќ, вонреден професор на Музичката академија при Универзитетот "Гоце Делчев" во Штип.

Likovnaizlozba fin

28.12.2020


Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци последната недела од 2020 година ќе ја заокружи со два настани.

muzej

16.12.2020

И покрај вонредните околности предизвикани од пандемијата со Ковид - 19, Музејот на град Неготино е доказ дека ништо не може да застане на патот на развој на културата во градот. Само со музика може да му се пркоси на вирусот.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

KOZUVCANKA 2021 01

 
   
   
   
   

Најново