Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

naslovnaizlozba fin

Изложба со наслов: „ФЕМИГРАЦИИ - уметност за правата на бегалците“ која е дел од проектните активности на проектот на УСАИД за заштита на правата на бегалците и мигрантите имплементиран од Македонското здружение на млади правници ќе биде отворена во Ликовен салон во Велес на 23 август, годинава.

Изложбата е составена од 21 ликовно дело и видео-арт презентации изработени од жени уметнички од Македонија за жените бегалки од кризните региони, кои храбро се впуштаат во неизвесноста во потрага по подобри услови за живот.

Изложбата е под кураторство на Ана Франговска и проект координација на Нита Чаволи.

Изложбата ќе биде отворена во четврток на 23 август со почеток во 19.30 часот./У.Ј

 

 

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново