Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ffolklor1

Кавадарчани со хуманитарен концерт на Фолклорниот ансамб “Тиквеш“ и помогнаа на својата мала сограѓанка. На девојчето на кое му е потребна парична помош за лекување, меѓу првите, во пресрет му излегоа вработените во Домот на културата “Иван Мазов - Климе“.

Тие го организираа хуманитарниот концерт на кој настапија сите групи по возраст на Фолклорниот ансамб “Тиквеш“ .

folklor2

Продадени беа сите влезници за концертот, што се одржа во средата на 22 март, во салата на Домот на култура. Тие чинеа 100 денари. Од Од Домот на култура им се заблагодарија на сите хумани сограѓани кои се одзваа на нивниот повик, купија билети и го проследија фолклорниот концерт./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново