Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

svetinikoleGiz1

450 килограми бебешко млеко во прав, бебешки кашички, бебешко млеко со додатоци, влечки и хигиенски влошки распредели граѓанска иницијатива на жени „ГИЖ“ од Свети Николе, во соработла со локалната самоуправа , во семејства кои живеат во селата Амзабегово, Кадрифаково, Ерџелија и во градот Свети Николе.

Хуманитарната помош во храна за деца и обувки како и влошки ја добија мајки и деца на кој им е најпотребна.

svetinikoleGiz2

Акцијата за распределба на оваа пратка на хуманитарна помош се реализираше откако Банката за храна на Македонија обезбеди поголема количина на млеко за бебиња и бебешка храна преку програмата „Храна за сите“./У.Ј

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново