Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Текот на гласањето во Тиквешијата и понатаму е без посериозни забелешки за нерегуларности. Од МВР информираа дека едно лице е лишено од слобода бидејќи гласал во име на сопругата. Овој настан го расчистува полицијата.

До 17 часот на 60 гласачки места во Кавадарци гласале 60% од вкупниот број запишани избирачи 32.706. Споредено со предвремените парламентарни избори се бележи пониска излезност до 17 часот за околу 8 проценти. 

Претседателот на ОИК Кавадарци, Зоран Костов вели дека гласањето поминува без проблеми.

Во Неготино до 17 часот гласале 63,69% од вкупно запишаните 16.703 граѓани со право на глас. И овде, како што информира претседателката на ОИК, Нетка Веселинова гласањето поминува без проблеми.

Демир Капија и понатаму е со највисока излезност. До 17 часот гласале 71,18% од вкупниот број избирачи 3.405.

Во Росоман гласале 60% , а во Градско 55,70%.

A.Д

Поврзани вести

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер
Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Возачка дозвола „В“ - категорија
  • Познавање на англиски јазик и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност
  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес с. Долно Оризари бб, Велес 1400 задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 15/11/2017 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 15/11/2017 година.

Најново