Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Општинската Изборна комисија во Градско засега располага со резултати од 9 од вкупно 11 избирачки места според кои кандидатот за Градоначалник на коалицијата предводена од СДСМ, Роберт Бешовски освои 666 гласови наспроти кандидатката на коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ, Жанета Чаушевска, актуелна градоначалничка, која освои 502 гласови.

Според претседателката на ОИК Градско, Мери Димова до полноќ ке ги имаат резултатите и од преостанатите две избирачки места .

Во Градско денеска правото на избор на Градоначалник можеа да го искористат вкупно 3147 граѓани кои се евидентирани во Единствениот избирачки список на вкупно 11 избирачки места./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново