Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Се конституира новиот состав на советот на општина Кавадарци, а беше избран и претседател на советот. Конститутивната седница ја отвори претседателката на претходниот состав на советот Горица Пеливнова-Вилхелм, а потоа со претседавање продолжи Мирјана Гркова како највозрасна меѓу советниците.

По изборот на верификациона комисија за чиј претседател беше избрана Василка Дрварова од СДСМ,  беа утврдени мандатите на новоизбраните советници, по што тие ја дадоа свечената изјава,  дека ќе работат во согласност со уставот и законите.

Д-р Виолета Димитрова од СДСМ е избрана за претседател на мандатната комисија.

По подолги консултации за претседател на советот беа предложени Ристо Сакалиев од советничката група на СДСМ, а Горица Пеливанова-Вилхелм од ВМРО-ДПМНЕ. Претседателот на советот се избираше со две гласања бидејќи по првото гласање Сакалиев и Пеливанова-Вилхелм имаа ист број на гласови, односно резултатот од гласањето беше 9:9.

Додека се подготвуваа советниците за второто гласање советничката Божанка Минова ја напушти седницата и резултатот од гласањето беше 9:8 во корист на Ристо Сакалиев.

Веднаш по изборот новиот претседател вети дека ќе работел чесно и одговорно во интерес на сите граѓани.

На изборот на Сакалиев за претседател на советот му честита градоначалникот Митко Јанчев кој посака успешна соработка со советот.

Наредната седница на кавадаречкиот совет ќе се одржи во среда./А.Д

Поврзани вести

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер
Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Возачка дозвола „В“ - категорија
  • Познавање на англиски јазик и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност
  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес с. Долно Оризари бб, Велес 1400 задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 15/11/2017 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 15/11/2017 година.

Најново