Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Жителите на кавадаречкото селото Сопот денеска жалат што не можеле да спасат пет штркчиња кои настрадале во пожар во своето гнездо.

По пријава на жителите интервенирала и противпожарната единица Кавадарци. Командирот Илчо Богевски објаснува дека според првичните информации можно е поради змија или меѓусебно туркање, штрковите да имаат предизвикано спој на две жици од бандерата со електрични кабли.


Покрај гнездото со петте шркови била опожарена и бандерата.

-Многу вознемирени, возрасните единки седеа до последен момент во гнездото, како да бараа начин да ја спасат својата рожба. За жал, не можевме да им помогнеме на време, иако се јавивме во противпожарната служба и ЕВН, раскажуваат очевидци.

А.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново