Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

komunalec1

Машина за автоматско одбележување на хоризонталната сообраќајна сигнализација набави  јавното претпријатие Комуналец од Кавадарци, со што бележењето на пешачките премини, коловозните ленти и паркинг местата ќе се извршува на софистициран начин. Набавено е и ново товарно возило кое ќе помогне во пружењето на услуги.

Денеска во посета на ЈП Комуналец беше градоначалникот Митко Јанчев кој најави дека и во наредниот период ќе пристигнуваат машини и возила за комплетирање на возниот парк.

masina

„За прв пат ЈП Комуналец ќе има дејност за бележење на сообраќајна сиганлизација. За тоа е набавена машина која чини 20 илјади евра. За некој ден ќе започне и работењето на терен. Претходно бележењето на сигнализацијата беше преку тендер. Исто така набавено е и товарно возило – кипер кое чини околу 30 илјади евра“ рече Јанчев и нагласи дека со направените анализи со набавката на машината, граѓаните за исти пари ќе добиваат поквалитетно бележење.

Новата машина за одбележување на хоризонталната сигнализација е од големо значење, рече директорот на Комуналец, Ѓоко Попицов и најави дека  и за управување со истата ќе се изврши едно неделна обука.

„Станува збор за машина од американско производство и истата ќе биде наскоро во функција. Досега бележењето го вршевме на примитивен начин“ рече Поп-Ицов и најави дека во наредниот период ќе пристигнат уште три нови возила./А.Д

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес
Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 25/09/2018 година.