Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

desertno grozje

Лозарите во Тиквешијата ја стартуваа бербата на најраните сорти на трпезно грозје. Во моментов се берат сортите „ранка“ и „прима“, а за само некој ден ќе започне и бербата на „кардинал“ и „кармен“.

„Се работи на утврдување на количините на грозје произведени оваа реколта, а се преговара околу цените за винското гозје“ рече претседателот на здружението на лозари „Напредни лозари“, Трајче Кулев.

Цената за килограм бела ранка е 30 денари. Лозарите сепак не ги задоволува оваа цена и коментираат дека уште од страт се соочуваат со ниски цени./A.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново