Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

pozarnikari1

Современа опрема за делување во пожари добија пожарникарите од кавадаречката против пожарна единица. Сите 26 пожарникари сега се со униформа која ги штити од високи температури и оган. Вредноста на опремата е околу 20 илјади евра, а е донација од компанијата „Дрекслмаер“.

„Драго ни е што имавме можност да ја донираме оваа опрема за пожарникарите. Исто така сакам да изразам благодарност за досегашната соработка што Дрекслмаер ја имаше со противпожарната единица и за сите вежби што се реализирани. Се надевам дека нема да има потреба од чести интервенции. Драго ни е што пожарникарите се опремени со сертифицирана, сигурна опрема во извршувањето на своите задачи“ рече Лукас Мурингер, директор на „Дрекслмаер“.

Благодарност за донацијата на денешното примопредавање искажа градоначалникот Митко Јанчев и информира дека сега кавадаречката против пожарна единица е комплетирана.

„Во последните 40 години ова е за прв пат да имаме комплетна противпожарна заштита со целокупен број на вработени и опрема. Оваа опрема е во вредност од 20 илјади евра и е многу значајна  за животот на пожарникарите“ рече Јанчев и нагласи дека во моментов се реализираат градежни активности за реконструкција на зградата на кавадаречката против пожарна единица, а се градат и нови гаражи за возилата.

„Сега сме комплетни со униформа која ги штити пожарникарите од високи температури и оган. Ќе продолжиме со помош од градоначалникот и општината и понатаму да ја осовременуваме кавадаречката противпожарна единица“ рече командирот на ТПЕ Кавадарци, Александар Чадамов./А.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.