Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sednica kavadarci111

120 прочистувачи на воздухот донира фондацијата „Никола Јанчев“ од Кавадарци. Прочистувачите ќе бидат распределени во секоја училница во основните училишта во Кавадарци.

Денеска понудената донација вредна 36 илјади евра беше едногласно прифатена од советот во рамки на деветата вонредна седница.

Прочистувачите ќе бидат распределени по училиштата на 19 декември, Свети Никола.

„Оваа донација е од општествен интерес и е во согласност со стратешката цел на фондацијата, а е тоа е организација на хуманитарни активности преку собирање средства и нивно насочување кон одредени сегменти во општеството кои се од интерес за пошироката јавност, како што се образование, животна средина и спорт како и едукација на млади во секоја област“ велат од фондацијата која го носи името на покојниот татко на градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев.

Градоначалникот на седницата давајќи обрзаложение за донацијата, нагласи дека со ова се обезбедуваат апарати за прочистување на воздухот во сите училници во основните училишта, а со донација од 50 прочистувачи од германска компанија која е увозник во Македонија ќе се покријат потребите и на средните училишта.

Градинките веќе скоро една година имаат прочистувачи на воздухот./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново