Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

moj opstinar

Пред една година, по превземањето на градоначалничката функција, градоначалникот Митко Јанчев го стави во функција  проектот „Мој општинар“. Станува збор за поблиска комуникација на граѓаните со локалната самоуправа во решавањето на нивните проблеми.

Градоначалникот на денешната прес конференција нагласи дека е задоволен од работењето на службениците на терен и се осврна на досега сработеното. 

„ На наше задоволство постигнатите резултати ги надминаа и нашите очекувања а тоа покажува дека целосно е оправдана функцијата на овој проект.  Општина Кавадарци прва имплементира проект од ваков тип. 8 општинари, носители на проектот, секојдневно се во функција на граѓаните.

Преку секојдневното излегување на терен и утврдување на фактичката состојба, општинарите заедно со приватни фирми донатори ги исчистија речиси сите диви депонии во општината, а акцијата За убаво и чисто Кавадарци континуирано се реализира“ рече градоначалникот Јанчев.

Тој информира дека преку Мој општинар се изврши  хортикултурно озеленување од над 30 000 метри квадратни. Речиси сите тротоари сега се во целосна функција на пешаците со тоа што се поставија метални столбчиња.

„ Веќе една година жителите на Општина Кавадарци контактираат со општинарот за даден реон и на тој начин се поблиску до општината односно брзо пренесување на проблемот.Општинарите, проблемите ги доставуваат до службите или институциите и истите се решаваат со постојано надгледување од општинарите за времето и рокот во кој е решен проблемот. Овој круг функционира преку нов софтвер преку кој се следат сите пријави како и крајниот резултат“ рече градоначалникот и додаде дека резултатот од имплементацијата на еден ваков проект е и повеќе од очигледен. /А.Д

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.