Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

20190228 220202Трет пожар денеска избувна во Кавадарци. Вечерва гореше ниско стеблеста шума и треба во месноста Љубаш.  Пожарот беше сериозна закана по белите дробови на Кавадарци, велат пожарникарите.

Според првичните проценки пожарот најверојатно е причинет од несовесен однос на поедини граѓани кои и понатаму палат остатоци по завршеното кроење на виновата лоза.

„Интервениравме со две противпожарни возила и пожарот е веќе локализиран. Постоеше сериозна закана пламенот да ја зафати боровата шума која е од големо значење за воздухот во Кавадарци“ велат од кавадаречката противпожарна единица.

На помош на пожарникарите од против пожарната единица им пристигнале и вработени во шумско стопанство „Бор“.

Од ТПЕ Кавадарци апелираат до сите граѓани кои деновиве се активни и вршат кроеење на лозјата да не ги палат прачките, бидејќи покрај што го загадуваат воздухот, со таквите огнови се сериозна закана за пожар, бидејќи веднаш по палењето ги напуштаат насадите и огнот не контролирано се шири.

А.Д

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново