Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

aerozagaduvanje fin

Не престануваат жалбите на Кавадарчани од загадениот воздух во градот. Тие се жалат дека смогот им ги пече очите и им го отежнува дишењето. На тимот на „Читај и меѓу редови“ му соопштија дека состојбата е алармантна, особено во попладневните часови, кога густиот бел облак се спушта ниско над градот. Кавадарчани бараат од надлежните институции под итно да преземат конкретни мерки.

 

Телевизискиот прилог на тема „Аерозагадување на Кавадарци“, емитуван во вестите на Телевизија КТВ го подготвија учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ вклучени во проектот „Читај меѓу редови“.

slika

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново