Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

62356505 2450453325178714 285235916363005952 nВо селото Ваташа интензивно се работи на изградба на новиот мост и проширување на патот пред и после мостот на регионалниот пат кон Витачево и идниот граничен премин „Пулево“.

Овде се санира и речното корито во должина од околу 180 метри, како и пристапниот и излезниот пат на самиот мост кој ќе биде и променет.

„Се работи за мошне значаен проект со кој ќе се подобри безбедноста во сообраќајот на овој дел од општина Кавадарци. Проект е од огромно значење за жителите на Ваташа и се реализира на нивно барање. Инвестицијата е во вредност од околу 480 илјади евра, а средствата се обезбедени од буџетот на ЈП за државни патишта“ информираат од локалната самоуправа.

64214583 2450452481845465 992185029318672384 nГрадежната оператива на фирмата „Градба промет“ во село Ваташа работи и на кејот шеталиште по коритото на реката „Луда Мара“. Според динамиката деновиве се извршуваат работи на бетонирањето на пешачките патеки над минорното корито, се поставуваат канделабри од јавното улично осветлување, како и се доуредуваат страните од големото корито на потегот пред фудбалското игралиште.

„На проектот „Кеј шеталиште“ во Ваташа досега е бетонирано минорното корито со потребните каскади и се оформени контурите. Според проектот новиот кеј на потегот од паркингот кај зградите „Силекс“ до последниот мост на регионалниот пат е во должина од 770 должни метри. За реализација на овој проект општината ќе инвестира 20 милони денари“ велат од општината.

66151584 2450454665178580 8613840487343718400 nДеновиве се започна и со реконструкција на тротоарот од десната страна на улицата „Страшо Пинџур“ во правец на Ваташа. Во наредната фаза на овој потег ќе се постават нови рабници, нов тампон и павер елементи.

Со овој проект општината ќе создаде поголема безбедност за движење на пешаците како урбанизирање на просторот.

После 35 години за прв пат се изврши и реконструкција на покривот на спомен домот „12 сругари“ во Ваташа.

65577180 2450450321845681 1713191587414016000 nНаместо старата и дотраена ќерамида се постави лим, а реконструкцијата опфати санирање на сачокот, како и замена на старите олуци со нови.
Со овој зафат општината ја заокружи реконструкцијата на Спомен домот во Ваташа, која започна минатата година кога во пресрет на јубилејот 75 години од стрелањето на 12 младинци, беа реконструирани просториите и салата во домот каде се одржа и свечената академија.
Оваа рекоснтрукција на домот во Ваташа е прва после 35 години.

Општина Кавадарци преку оперативата на ЈП „Комуналец“ реализира проект за реконструкција на водоводната линија на улица „Перо Видев“ во Ваташа.

Според проектот се работи за замена на последните 200 метри водоводна линија од азбест-цеметни цевки во селото. На нивно место е поставена нова линија од ПВЦ цевка.

Со овој зафат општината на жителите од овој дел на Ваташа им обезбеди снабдување со здрава вода за пиење по еколошки стандарди./А.Д

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново