Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

79532666 1589642861211167 1192543836628820375 o

26.06.2020

Коалицијата „Обнова за Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ  вечерва предизборната програма и кандидатите за пратеници ги претстави пред членовите и симпатизирите во Кавадарци и Неготино.

„-Петнаесетти јули е денот кога масовно и гласно позади гласачкиот параван треба да зборуваме, да викаме од нашите грла најсилно што може, заокружувајќи го бројот 14 за историски најголема победа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за обнова на Македонија, рече во Кавадарци., лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христија Мицкоски.  Ги критикуваше своите противници за лошо менаџирање со земјоделството, но и за начинот на кој се справувале со корона кризата.

 

„Јас не сум ниту од Неготино, ниту од Кавадарци, ниту од Струмица, ниту од Гевгелија и јас не можам да се правам поголем локал патриот од било кој од вас. Големиот локал патриот во три години  мандат камен не стави во четвртата изборна единица“ рече носителот на листата во четвртата извборна единица на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски.

Кандидатите за пратеници од Кавадарци и Неготино посочија дека доколку дојде ВМРО-ДПМНЕ на власт,  лозарите и останатите земјоделци ќе добиеле вистинска грижа. 

/   А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново