Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ulicnokavadarci53 милиони денари општина Кавадарци инвестира во капиталниот проект за подобрување на јавното улично осветлување.

Преку оперативата на ангажираната фирма се поставува нова нисконапонска линија, каде се врши вкопување на мрежата од јавното улично осветлување.
Ова е само една од проектираните 17 локации во градот каде ќе се интервенира во подобрување на нисконапонската мрежа и сите останати елементи од уличното осветлување.


Според проектот на сите 17 локации општината ќе постави вкупно 420 метални столбови со висина од 4 до 10 метри, како и штедливи ЛЕД светилки со различна јачина, меѓу 60 и 80 вати во зависност од потребите. Во новата мрежа ќе се вградат 12 000 метри нисконапонски кабел кој ќе биде вкопан во земја. Освен ова предвидена е и реконструкција на 800 постоечки светилки.


Крајната цел на општината, преку овој капитален проект е да се формира и центар за мониторинг и управување со Јавното улично осветлување.
Воедно на кабелските оператори и на ЕВН, им овозможува во рововите да постават нивни инсталации, со цел градските улици да бидат ослободени од воздушните водови и старите дрвени бандери - информираат од локалната самоуправа./А.Д

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново