Во евиденцијата на Центарот за вработување има магистри и доктори на науки кои го чекаат своето вработување, потврди денеска раководителот, Благој Борисов. Тој не го знаеше нивниот точен  број, но рече дека ги има и овие високообразовани луѓе.

И временските услови не се во прилог на лозарите и годинашниот гроздобер. Новите врнежи од дожд се дополнителен проблем и главоболка за лозарите кои сеуште го немаат собрано родот од лозјата.

Една недела порано од вообичаениот термин, од денеска започна есенскиот панаѓур во Кавадарци. Над 300 трговци закупиле тезги. Организаторот очекува голема посетеност за време на панаѓурскиот викенд.

Од ОО на СДСМ Кавадарци на прес конференција обвинија дека директорот на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци бил вмешан во криминал. Против него имало правосилна судска пресуда за насилство врз ученик - рече Митко Керов, член на извршен одбор на СДСМ.

Обвинувања од опозицијата за богатење на функционери на власта, деманти и контра обвинувања. Политичката сцена во Кавадарци се вжештува во пресрет на договорените избори во декември.

Претседателката на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци, Горица Пеливанова - Вилхелм попладнево одговори на обвинувањата изнесени на прес конференција од ОО на СДСМ Кавадарци. Рече дека имотот што го поседувала бил стекнат со нејзината плата и со платата на нејзиниот сопруг кој бил од Франција.

Поврзани вести

 

Најново