pretsedatel na sojuz na borci

Ваташани и кавадарчани денеска им се поклонија на 12 стрелани ваташки младинци во виорот на Втората светска војна.

 DSC0222

Шеснаесет нови сијалични места и пет рефлектори се вградија во ревитализираното јавно осветлување на платото пред спомен костурницата во градскиот парк.

По неприфаќањето на лицата со посебни потреби од страна на жителите на неготинското село Тимјаник, со писмено обраќање до јавноста се обрати градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев кој дава целосна поддршка  за отворање на мали групни домови.

Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал при МВР, во координација со ОЈО Велес и во соработка со Народна Банка на Република Македонија, откри случај на “фалсификување пари“.

Над 90 фамилии во Кавадарци се гладни и имаат потреба од храна, беше речено меѓу другото на денешното претставување на Банката за храна пред кавадаречките бизнисмени. Овој проект е подржан и од локалната самоуправа. Градоначалникот Митко Јанчев во своето обраќање нагласи дека општината ќе обезбеди магацински простор каде ќе се складира храната која ќе биде донирана за сиромашните.

Исто како во градовите од развиените земји и Кавадарци од денеска има подземен контејнер. Ваквиот систем на собирање на сметот има многу предности, велат од општината.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново