Јајце со црвена боја е снесено во живинарската фарма „Лаки“ во селото Паликура. Сопственикот на фармата, Савка Милкова вели дека ова несекојдневно јајце е забележано од страна на вработените при проверката и сортирањето на јајцата во живинарската фарма.

Невладините организации ќе добијат свои простории во регионалниот центар за подршка на граѓанскиот сектор кој денеска беше отворен во Кавадарци. Проектот што општина Кавадарци го реализира преку Вардарски плански регион стигнува до финиш. Градежните работи на објектот завршија, а денеска со УНДП се потпиша и договор за набавка на мебел и опрема за центарот.

Лицата со посебни потреби од Кавадарци од денеска имаат полесен пристап во општинската зграда. Станува збор за проект кој го реализира Вардарски плански регион со подршка на УНДП, а се стави во функција во рамки на третиот ден на партнерства на Вардарскиот плански регион.

Таблата  на месниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во селото Сопот на вториот кат од селската амбуланта ги раскара ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Опозицијата обвини дека не е дозволено партиски штаб да биде лоциран во јавна институција. Од ВМРО-ДПМНЕ одговорија дека вториот кат од амбулантата бил издаден под наем и истата ја поставило приватно лице.

Дваесет и девет просветни работници од Кавадарци денеска по долго чекање стигнаа до решенија за работа во основните и средните училишта. Радосни и возбудени беа на свеченото доделување. Искажаа благодарност што конечно имаат постојана работа и ќе можат уште повеќе да и се посветат на професијата.

Админинистрацијата од судовите во  Кавадарци и Неготино денеска беше на штрајк пред судот. Судења не се одржуваа, а се работеше само на итни предмети. На административците подршка во остварувањата на своите барања им даде и адвокатската комора. На штрајк пред судот во Кавадарци беа и адвокатите од градот, а е  отворена и книга за подршка во судот.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново