Кавадарчани кои ја подржуваат „шарената револуција“ и вечерва протестираа. ГО започнаа протестниот марш од пред катастарот, маршираа по „Илинденска“ и стигнаа до градскиот плоштад, каде пак на „тракторот на револуцијата„ се пуштаа т.н „бомби“ што опозицијата ги објавуваше во минатиот период.

Кавадарчани кои ја подржуваат „шарената револуција“ вечерва протестираа пред полициската станица во Кавадарци. Оваа локација ја избраа за протест откако минатата недела се повикуваа учесници во протестите на информативни разговори. Тие од пред полициската станица му порачаа, како што го нарекоа старо-новиот министер, Чавков, дека не му се плашат. Да ги запрел информативните разговори и притисокот врз луѓето кои протестираат.

Нестабилното време и честите приврнувања, а преку ден и високите температури овозможија појава на пламеница во лозите насади.

Поради повикување на информативен разговор во кавадаречката полиција на учесници во протестите на „Шарената револуција“ вечерва демонстрантите го истурија гневот повторно врз општинската зграда. Се фрлаа балони со боја и јајца. Фасадата е целосно офарбана. Револуционерите му порача на министерот Чавков дека не му се плашеле и немало полицијата да ги замолчи.

Матичните стоматолози добиваат повисока цена за капитационен бод, рече денеска директорот на ФЗОМ, Сашо Стефановски кој беше во посета на неколку стоматолошки ординации во Кавадарци. Покачувањето кое започнало од јануари годинава го чинело фоднот дополнителни 76 милиони денари.

„Ќе лежите в затвор  за сите сторени криминали, за сите  уништени човечки судбини, за секоја исплакана солза. Половична аболиција не прифаќаме . Ќе си одговарате за сите украдени милјарди, и не само што ќе одговарате туку ќе ги вратите парите назад. Ќе одговарате за секое убиство, за секоја навреда, за секоја клевета“ и порачаа на актуелната власт вечерва кавадарчани кои ја подржуваат „шарената револуција.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново