Vagon fin1

09.02.2021

Со дигалка што пристигна од Скопје, вработените од Македонски железници - Инфраструктура го вратија на шините патничкиот вагон на возот што вчера околу 17:20 часот излезе надвор од железничката пруга Велес –Штип кај Овче Поле. По неколку часовна работа возот патува кон работилницата на јавното железничарско претпријатие во Скопје каде ќе биде ставен на детален преглед.

VelkovskiiSahpanska fin

11.12.2020

Градинката „Срцко“ има капацитет да згрижи 32 деца, поделени во две групи. За нејзина изградба и опремување Министерството за труд и социјална политика, инвестираше средства во износ од околу 13 милиони денари. Градинката е објект кој е граден по светски стандарди, со енергетски ефикасна фасада и објект кој ќе овозможи пријатен престој на децата и возрасните.

Atigje fin

11.08.2020

Полициски службеници од Свети Николе во моментов постапуваат по телефонската дојава од 56-годишната Атиџе Муратова која реагирала дека соседот ја вознемирува и се заканува.

mobilentim fin

Мобилниот тим е формиран во неделата, на 15 март, поради новонастанатата состојба и подигнатиот степен на подготвеност и превенција во справување со корона вирусот.

uciliste1 fin

Се пееше Македонска народна песна, се играше грчко оро, се танцуваше португалски танц и се рецитираа стихови од бугарски автори преку кои ученици од ООУ „Методи Митевски Брицо“ од Лозово со врсници од градовите Лариса во Грција, Португалија и од Хаџидимово во Бугарија учествуваат во проектот Мобилност, финансиски поддржан од програмата Еразмус плус. Поради состојбата со коронавирусот во Италија не се присутни само учениците од градот Боза, Сардинија.

Маалските акции се уште еден показател дека со мали чекори се создаваат големи дела. Жителите на општина Лозово преку граѓански активизам и пријавување на конкурсот за маалски акции оспособија фонтана и хортикултурно и партерно уредија простор кај повеќе наменското асвалтно игралиште. Пред почетокот на акцијата граѓаните ги исчистија двата простори и поставија капка по капка ситем за наводнување на жардињерите.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

web baner kozuvcanka 300x250 Duma

 
   
   
   
   

Најново