vozilonegotino

26.01.2021

Во рамките на реализацијата на проектот „Одржување на чиста и здрава животна средина преку набавка на специјализирани возила за потребите на Јавните комунални претпријатија во 4 општини″, меѓу кои и Неготино, општина Неготино склучи договор со Центарот за развој на Вардарскиот плански регион со кој Центарот аплицираше до Министерството за локална самоуправа-Биро за регионален развој за набавка на специјализирано возило за смет.

voda

25.01.2021

Од Јавното претпријатие „Комуналец″ – Неготино ги известуваат граѓаните на Општина Неготино, дека поради санирање на дефект на главниот цевковод, на ден 26.01.2021 год. во траење од 10:00 до 15:00 часот, ќе има прекин во водоснабдувањето на територијата на Опшина Неготино.

Мите Јаначков

Sv. Trifun

25.01.2021

Празникот на лозарите и винарите „Св.Трифун“ годинава ќе биде одбележан скромно и со редуцирани содржини и настани, без масовни собирања,  и со строго почитување на здравствените протоколи за заштита од пандемијата предизвикана од Ковид - 19.

policijakontrola

21.01.2021

На 20.01.2021 околу 14.00 часот во Неготино од полициски службеници билo лишенo од слобода лицето К.Ц. (47) од Неготино, откако при контрола на автомобилот било забележано дека лицето поседува и вози со фалсификувана возачка дозвола издадена во Р. Бугарија.

policia 2 245522

20.01.2021

Од СВР - Велес информираат дека на ден 19.01.2021 од 9 до 16 часот на подрачјето на СВР - Велес е спроведена акциска контрола на возачи кои управуваат возило со брзина поголема од пропишаната.

prvainajstaraavtoskolanegotino

15.01.2021

Можеби навидум изгледа чудно и неверојатно, но првата и воедно најстара авто-школа во државата е формирана токму во Неготино. Авто-школа „15 јануари - Неготино‟ , е формирана далечната 1991 година, на датумот чие име и го носи, пред точно 30 години. За тоа како невозможното стана возможно, за самите почетоци со работа, големата желба сонот да стане јаве, како и за развојот на Авто-школа „15 јануари -Неготино‟ раскажува еден од нејзините сопственици, Леон Ристов.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

KOZUVCANKA 2021 01

 
   
   
   
   

Најново