Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

spasovski1Министерот за внатрешни работи Оливер  Спасовски денеска беше во работна посета на општина Неготино.  Ја посети неготинската полиција, а имаше  средба и со градоначалникот Тони Делков.

„ Имавме плодна дискусија. Разговаравме на повеќе теми, го запознав за моменталната состојба во општина  Неготино, како за претходното работење, така и за моменталните работи кои се одвиваат. Потоа тековно разговаравме и во делот на безбедноста и нашата комуникација со ОВР Неготино. Заеднички поразговаравме и за проблемите кои ги имавме во делот на пожарникарската служба. Ние добивме уверување од министерот дека ќе се заложат и дека се во тек разговори за надминување на овие проблеми кои не се проблеми само во Неготино, ами ги има и во цела земја. Благодарен сум на министерот за неговата ажурност да биде поблиску како до институциите, така и во општините и да добие поточни информации за безбедноста на граѓаните и нивните потреби , информираше градоначалникот Делков.

Министерот Спасовски нагласи дека еден од концептите на МВР е директно на терен да се разговара со луѓето, вработените во МВР и локалната самоуправа.

„ Затоа  што од исклучителна важност за безбедноста на граѓаните е да ја вратиме и да ја обновиме врската помеѓу граѓаните и македонската полиција, враќањето на довербата кај полицијата, на соработката и со тоа да допринесеме кон побезбедни градови, кон побезбедна држава, рече Спасовски и нагласи дека командирот на неготинската полиција го информирал дека безбедносната состојба во општина Неготино била поволна.

    Спасовски изрази задоволство од тоа што има опаѓање на криминалитетот, а зголемување на ефикасноста во работењето на полицијата.

„Посебно  потенциравме дека треба да се посвети внимание на работењето на полициските службеници и по односот на полицајците спрема граѓаните во Неготино. Како еден од клучните приоритети разговаравме за подобрување на условите за работа и генерално на статусот на полициските службеници. Како заклучок, имаме добра ситуација која што треба да продолжи и понатаму да се развива. Во делот со разговорите со градоначалникот ме информираше за состојбите, за соработката која што ја имаат со ПС во Неготино, за потребите на локалната самоуправа. Според тоа навистина задоволство, заради тоа што слушнав за многу проекти кои што се од интерес на граѓаните. Сакам да истакнам и како заменик претседател на Владата, дека ќе направиме се, овие проекти да ги помогнеме да ги реализираме. За граѓаните на Неготино да почувствуваат промени, подобрување на условите за живот во општината. Ние договоривме повеќе работи кои се однесуваат на взаемната соработка помеѓу полицијата и локалната самоуправа, очекувам дека во наредниот период  ќе бидеме во постојана комуникација и координација за решавање на тие проблеми кои ги имаме. Се со цел да ги оставриме очекувањата на граѓаните“ рече Спасовски.

Aнгел Данов

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/10/2019 година.