Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Личностите спомнати како фантом гласачи од страна на СДСМ, живееле под кирија во куќата на пратеникот Коџабашиев, стои во писмената реакција на ОК на ВМРО ДПМНЕ. Според нивните информации овие луѓе се уште биле евидентирани како жители на оваа локација и немале друга адреса на која што се регистрирани. Токму затоа, тие не гласале на друго избирачко место туку на претходно определеното.

„Тезите дека посочените жители имаат некакви релации со пратеникот Ѓорѓи Коџабашиев се чисти лаги и фабрикувани манипулации на СДСМ. Истите претставуваат алиби за претстојниот десетти изборен пораз. Колку и тие да се обидуваат и да оцрнуваат, разликата од 8.560 гласа на изминатите парламентарни избори во Велес, СДСМ нема да ја надомести со монтирани и паушални конструкции“, се вели во писмената реакција.

Во реакцијата стои дека СДСМ се крајно нервозни затоа што ДПМНЕ во Велес отвориле неколку нови фабрики и токму затоа воделе деструктивна политика базирана на сплетки, интриги и афери./Д.С

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново