Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SobranieFeni1 fin

Енекод, Минстрој и Кунико бараа ликвидација на Фени, впаричување на имотот и во нова постапка избор на нов сопственик на комбинатот во кавадаречко Возарци. Стечајната судијка Валентина Ѓоргиева не го прифати нивното барање. Таа го отфрли но сепак не дозволи на денешното Собрание на доверители да се гласа за Планот за реорганизација на комбинатот.Претходно беа утврдени доверителите со побарувањата и имаше расправа за планот. Тој треба да претрпи корекција или наместо во проценти да се прикажат во денари побарувањата на доверителите, кои биле пријавени и прифатени од стечајниот управник Мирослав Атанасиевски.Тоа го бара адвокатите на трите фирми.

За претседателот на гранковиот синдикат, ПЦЕР Пеце Ристески наместо денеска завршната судска расправа да биде свечена со гласање и прифаќање на Планот ,Собранието на доверители на Фени се претворило во македонски циркус.

- Еден План е поднесен а адвокатите на незадоволните компании кои прават околу 4 %, бидејќи сите други се обештетени сто процентно,ја опструираа работата за да го спречат донесувањето. Мораше да се одложи, рече Ристески.

DoveriteliFeni2 fin

Сега дополнително ќе се гласа Планот за реорганизација со бараната корекција од страна на Енекод, Минстрој и Кунико чии адвокатите го оспоруваа носењето на Планот за реорганизација велејќи дека не бил навреме поднесен како и дека противзаконско било денешно одлагање на донесувањето на истиот.

- Не е точно.Ние го поднесовме навреме, го испративме по пошта бидејќи на последниот законски ден, поради продолжениот викенд поради празниците, архивата на Основен суд во Велес во 15 часот не работеше. Затоа го испративме по пошта, рече адвокатот на Џисол, Кристијан Поленак.

Обезбедуваме иднина за Фени, понатамошно работење без застои, работа за сите работници, инвестиции во интерес на компанијата, заедницата и државата. Вака сопственикот на Џисол, Маркус Камхис го престави Планот за реорганизација на Фени.

MarkusKamhis fin

- Горди сме на сите досегашни инвестиции што ги направивме за Фени. Пред се сме задоволни што успеавме да ја вратиме сигурноста на луѓето бидејќи ги исплативме сите доверители, дури и транспортерите. Ја имаме довербта на сите добавувачи, партнери и соработници за она што сакаме да го спроведеме за Фени, рече Камхис.

Fenirabotnici fin

Додека во зградата на Основнот суд во Велес се одржуваше Собранието на доверители пред влезот поддршка на новиот сопственик му даваа околу шеесеттина работници на Фени. Тие велеа дека се задоволни што работат и редовно земаат пата од по 27 илјади денари./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.