Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tunel naslovna

Исчистени се грмушките и дрвјата околу тунелчето што ги спојува двете улици „Благој Нечев“ и „Страшо Пинџур“ во населбата Дворови во Велес. Рано утринава работници на ЈКП „Дервен“ ги исекоа гранките и ја искастрија тревата од двете страни на приодот во североисточниот дел на населбата. Тие постапија откако вчера општинската инспекторка за заштита на животна средина Билјана Шуркова Манаскова и стручните лица од комуналното претпријатие направија увид и констатираа дека граѓаните оправдано стравуваат за својата безбедност кога минат низ приодот откако видоа змија.

Разлистаните ниско стеблести растенија, надвиснатите гранки на дрвјата, тревата и жбуновите беа пригодно место за змиските гнезда.

Tunel2 fin

Местото е секојдневно полно со деца затоа што е погодно за игра. Откако се расчисти таму се ослободи место и за дополнително паркирање на возила.

Tunel1 fin

Сега граѓаните очекуваат исто така и ЈП „Македонски железници“ да го искастри и среди земјениот дел покрај пругата Велес – Штип која мине низ овој дел на населбата и е повисока од улицата. Од двете страни на железничката пруга има земјена површина на која растат ниски дрвја чии гранки се надвиснати над улицата „Благој Нечев“. Околу нив има густа трева што создава големи жбунови. И тие се погодни за змиски гнезда. За разлика од претходно, во последните десеттина години, МЖ не го чисти земјениот дел покрај пругата од дрвјата и жбуновите. Тие годинава поради врнежите бујно вегетираат.

Tunel3 fin

Во овој дел од централното градско подрачје тече и реката Вардар на чиј брег му е потребно „генерално чистење“ од жбунови и засадување на нискостеблести растенија што нема да дозволуваат земјата да се свлекува во речното корито../У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.