Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sprotiva fin

Источната страна на стариот дел на Велес е заборавена и од оваа актуелна локална власт. Таму не е поместен ниту еден камен и со години граѓаните се чувствуваат запоставено наспроти градежните работи на спротивната, западна страна на градот. Ова го напишаа на социјалната мрежа Фејсбук неколкумина велешани што живеат таму. Тие побараа Градоначалникот Аце Коцевски да одговори на нивните прашањата. 

Но со нив не се сложи Градоначалникот. Тој одговарајќи на новинарско прашање кога ќе се превземат активности за решавање на проблемите со кои се соочуваат жителите од месностите Костурница, Варналиите, Прцорек, Потокот рече дека општината не ги дискриминира своите граѓани од спротивната, лева страна на градот бидејќи кога Советот ја носи Програмата за инфраструктура води грижа за рамномерна распределба на финансиските средства на територијата на општината.

Kocevski fin

- Не е точно дека ништо не се случува таму, се случуваат активности кои можеби не се од голем размер но сакам да апелирам граѓаните да бидат по трпеливи, по мудри за да ги вратиме долговите од стариот Градоначалник во висина од 3 милиони евра по што се ке си дојде на свое место. Сакам да ве известам дека присуствував на средбата на градоначалниците со министерот без ресор задолжен за ромски прашања. Се изготвуваат проекти за две важни сообракајници во повисоките зони на месноста Прцорек за кои средства ќе обезбеди Владата од позицијата за „Декада на Ромите“ со кои ќе го подобриме квалитетот на живеење на граѓаните во повисоките зони на тој дел на градот, рече Коцевски.

Тој додаде дека биле предвидени и други инвестиции за останатите делови на источната страна на Велес но, не се сложи дека требало да има таква поделба и преферираше тоа да се гледа низ големината и важноста на приоритетите на граѓаните. Така, на пример, во иднина можеби би се појавиле приоритети што ќе овозможат да се инвестираат многу повеќе средства по глава на жител на левата во споредба со десната страна на Велес.

Sprotiva1 fin

Но, општината ја промени маршутата на автобусот со бесплатен превоз за граѓаните кои,во сабота и недела се капат и сончаат на велешко езеро „Младост“ по затворањето на градскиот базен од безбедносни причини. Автобусот наместо преку населбата „Шорка“ сега мине и по улицата „Димитар Влахов“ а застанува и во населбата „Речани“ на релација до велешко езеро „Младост“. /У.Ј

/У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.