Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PACIENT fin

Успешно завршената операција на „мрзливо рамо“ во велешката болница што ја извршија проф. д-р Златко Темелковски од Клиниката за ортопедија во Скопје и специјалистот по ортопедија во ЈЗУ Болница Велес ,д-р Зоран Арсовски над педесет и седум годишен велешанец на пациентот му ги скрати секојдневните болки и му овозможи подобрување на здравствената состојба.

-Движењата на раката, особено во пределот на рамото, се зголемени. Пациентот може раката полесно и побрзо да ја движи во сите правци, горе – долу и лево – десно, што претходно беше спречено и болно за него. По дваесет и четири часовниот престој на одделението за ортопедија каде престојуваше постоперативно тој веќе е пуштен на домашно лекување со напомена дека ќе треба да биде вклучен во неопходната физикална рехабилитација за целосно да завршат здравствените проблеми со кои пациентот се соочуваше, рече д-р Арсовски.

Тој и проф. Д-р Темелковски во средата, на 12 септември, во операционата сала на хирушкото одделение на ЈЗУ Општа болница Велес ја извршија првата артроскопска интервенција на рамо , надвор од Клиниката за ортопедија во Скопје.

Како лекарски тим тие најавија дека ова нема да биде единствена интервенција за решавање на здравствени проблеми на граѓаните затоа што со вакви последици претежно здобиени од повреди имаат повеќемина граѓани на Велес. Пациентите наместо да одат во Скопје и да бараат термини на Клиниката за ортопедија здравствената услуга ќе ја добиваат во велешката болница.

Двајцата лекари најавија, исто така, дека ќе се посветат и на интервенции со кои во велешката болница ќе се извршуваат и лигаментарни трансплантации чиј почеток единствено зависи од докомплетирањето на медицинската опрема./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.