Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

zid1 fin

Тула со малтер во големина од дваесеттина сантиметри и уште три бетонски делови паднати на тротоарот од спротивната страна на паркинг просторот кај Ликовен салон во Велес. Оваа глетката  ја затекнавме во доцните попладневни часови на 5 ноември. Градежниот материјал паѓа од надворешен ѕид на вториот кат на старата зграда. Неколку тули се во полувисечка состојба и се чини дека секој момент можат да се струполат долу на тротоарот. Она што особено загрижува е фреквенцијата на пешаци по тротоарот додека врз нивните глави на отприлика 10 метри опасно се надвиснати редови од тули. И на обичните граѓани кои се малку повнимателни им е јасно дека во еден момент ѕидот може сосема да се свлече долу на плочникот.

zid2 fin

Тулите можат да повредат пешаци кои поминуваат по тротоарот. На ова место нема знаци или одбележување кои укажуваат дека е небезбедно или забрането поминување на граѓани.

zgrada fin

Зградата се наоѓа на улицата „Алексо Демниевски Бауман“. Пред неколку години, токму од посочениот втор кат, паѓаа цементните делови од фасадата. Сега состојбата се повторува и е уште понебезбедна бидејќи може да предизвика опасност по животот на граѓаните минувачи./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.