Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

urbanamobilnost fin

Заврши тендерската постапка за Стратегијата на Општина Велес, планот за одржлива урбана мобилност заврши. Тендерот за изработка на документот го доби компанијата „АПИА ДОО“ од Љубљана, Република Словенија.

Делегација предводена од Градоначалникот Аце Коцевски, претставник од Одделението за урбанизам на Општина Велес и домашниот експерт Јован Христовски од Факултетот за технички науки при универзитетот „Мајка Тереза“ ќе присуствуваат на потпишувањето на договорот во Љубљана, Словенија, на 5 декември. Потоа експертите ќе започнат со работа.

Тие освен на потпишувањето на договорот, во рамките на студиската посета, на лице место ќе ги видат искуствата на Љубљана како град лидер во областа на одржливата урбана мобилност.

Општина Велес се стреми да биде првата општина во Македонија со ваков план кој ги исполнува европските стандарди за одржлив урбан развој.

Станува збор за стратешки документ кој овозможува развојот на урбанизмот, сообраќајот, енергетската ефикасност и екологијата со цел да обезбеди полесен и поубав урбан живот за граѓаните во локалната заедница.

Исто така, делегацијата на Општина Велес на 6 и 7 декември во Загреб ќе биде дел од собирот за одржлива урбана мобилност на „Цивинет“. Станува збор за мрежа на градови од Југоисточна Европа каде членува општина Велес. На овој собир ќе се промовираат искуствата на Хрватска и други земји во регионот и Европа./У.Ј

Поврзани вести

300x250 web banner Duma

banerknigovodstvo

Најново

 
   
   
   
   

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 26/07/2019 година.