Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

opstinskazzgradaveles fin

Општина Велес ја информира јавноста дека по денеска,12 мај 2019 година, одржаниот состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување се договорени соодветни активности и се донесоа заклучоци кои ќе се спроведуваат во однос на најавата од невреме во следниот период.
Заклучоците се однесуваат на следново:

1. Ќе се изврши целосна проверка на сите одводни канали и шахти во однос на проодноста;

2. Во случај на потреба од чистење на каналите и шахтите, соодветни активности ќе превземе ЈКП „Дервен“ и по потреба Општина Велес дополнително ќе ги ангажира фирмите со кои има склучено договор.

3. Претседателите на сите урбани заедници ги известуваат сите сограѓанки и сограѓани за потребите од обезбедување на услови за заштита од невреме.

4. Екипа од ТТПЕ екипа ќе изврши повеќе проверки на повеќе критични точки:
• проверка вдолж речното корито на река Вардар на повеќе критични точки на излевање;
• проверка за потегот на м.в. Потокот, и следење на состојбата по тој одводен канал;
• проверка на потегот на Долнидуќани на делот кај карпата (која е опасна и постои можност за откинување на делови од истата), ако има потреба да се изврши и одбележување на патот со забрана за движење на возила и пешаци на овој дел. Се препорачува да се користи обиколниот пат;

5.Комисијата формирана од Општина Велес и претставници на ЈКП Дервен ќе извршат проверка на сите дрвја кои преставуваат опасност од паѓање и нанаесување на штета, а се наоѓаат покрај реката Вардар, во централното градско подрачје и на Градскиот стадион.

Оштина Велес упатува повик до граѓанките и граѓаните да не престојуваат на отворен простор и под осамени дрвја како и да превземат соодветни активности за заштита на сопствениот движен и недвижен имот, со цел превенција од можни последици.

Број на кој граѓаните можат да се јават во случај на пријава за штета или друга несреќа:193 или 078-254 729 (ТППЕ)
Број за пријава до ЦУК -Центарот за управување со кризи:195.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Општина Велес ја известува јавноста дека, започнувајќи од понеделник, 24 февруари 2020 година, Друштвото за производство, промет и услуги „Стентон Градба” ДОО с. Долно Оризари – Битола, врз основа на склучен Договор со Јавно претпријатие за државни патишта, ќе започне со изведба на градежни активности на местото викано „Цуцка”, во близина на манастирите Св. Ана и Св Димитрија.

За време на градежните работи за санација на свлечиштето (одронот) на регионалниот пат Велес – Градско (транзитен дел низ Велес), сообраќајот ќе биде времено изменет.

Општина Велес апелира до учесниците во сообраќајот, како и до сите жители кои гравитираат кон овој дел од градот, за внимателно управување со моторните возила и движење на пешаците и почитување на поставената вертикална сигнализација (сообраќајни знаци и дополнителни информативни табли).

Со почит,

Општина Велес

Rontis oglas 2

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 06/03/2020 година .

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 25/02/2020 година .

 
   
   
   
   

Најново