Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

LenceZdravkin3

Шеесет сиромашни семејства во Велес добија млеко, бебешко млеко во прав, бебешки кашички и бебешко млеко со додатоци . Хуманитарната помош ја обезбеди Банката за храна на Македонија преку програмата „Храна за сите“. 

AnceZdravkinDuskoFejzula

HumanitarnapomosVSSefekt

За Велес, Ленче Здравкин ја превзеде количината на бебешко млеко во прав, бебешки кашички и бебешко млеко со додатоци од складот на Банката за храна во Скопје за потоа да ја распредели на семејства со мали деца, чии родителите не се вработени и не остваруваат приходи или се корисници на социјална заштита.

LenceZdravkin2

Граѓанската организација „Хаус оф Хоуп - Ленче Здравкин“ е дел од мрежата ВСС ефект која во изминатите десетина и повеќе години помогна стотици семејства со храна во државата од различни донатори во светот./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново