Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NOV nacalnik SVR Veles

Дипломираниот дефендолог Игор Ангеловски е именуван за нов началник на СВР Велес додека досегашниот Злате Јаневски за дополнителен заменик началник.
Ангеловски завршил Факултетот за безбедност и одбрана на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ и магистрирал одбрана.

Досега работел во единицата за специјални задачи „Тигар“, инструктор во Центар за обука во Идризово и самостоен инспектор во Крим техника во СВР Велес . Исто така бил инспектор во обезбедување на ВИП личности и објекти. Ангеловски има сертификати и од меѓународни обуки.

Новиот началник на СВР Велес е именуван откако министерот за внатрешни работи Наќе Чулев и дополнителната министерка Славјанка Петровска ги усогласија ставовите за началници и нивните дополнителни заменици во секторите за внатрешни работи во Охрид, Штип, Битола, Велес, Струмица и во Одделението за внатрешни работи во Прилеп. /У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново