Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SOVET fn

Предлог-решението за формирање Работна група за подготовка на измени и дополнувања на Деловникот на Советот на Општина Велес е ставено како 20 точка на дневнот ред на 50-та седница, закажана во среда, 29-ти јануари 2020 година. Новот Деловник ќеи ма за цел да ги дсциплинра нередовните членови на Советот.

- Како што најавив пред Нова година, ќе започне постапка за промена на Деловникот на работа на Советот на општина Велес, со цел во иднина работата на Советот да стане поефективна, да се обезбеди редовно присусутво на советниците на комисиите и седниците, како и да се оправдаат средствата кои советниците ги добиваат за својата работа. Со цел да се изврши транспаретна измена на Деловникот, како и запознавање и приближување кон на жителите на општина Велес до Советот, ги повикувам здруженијата на граѓани и заинтересираните граѓани, посебно експерти од областа на правото и локална самоуправа, да се вклучат во промената на Деловникот, на начин кој заеднички ќе го договориме, во фазата на донесување предлог-промени, пред донесување на финалната верзија на истиот, рече Ненад Коциќ, претседател на Советот на Општна Велес.

Според Коциќ, промените на Деловникот мора да бидат во рамките на Законот за локална самоуправа, како и во рамките на Статутот на општина Велес. Тој за оваа намера побара соработка од граганските организации како и од граганите со лични контакти./У.Ј

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 25/02/2020 година .

 
   
   
   
   

Најново