Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

avionprska fin

2.06.2020

Првото авионско третирање против комарци ќе се врши со средство „Цицерон 20“ од страна на кумановската фирма „Бониер“. Авио прскањето ќе се реализира помеѓу 5 и 6.30 часот.

Авио третирањето ќе го опфати градот, „Езеро Младост“, населеното место Отовица, месноста Јарбош, течението на река Вардар од Башино село до вливот на реката Бабуна како и село Горно Караслари потоа населбите Превалец, Керамидна и Горно Оризари.

Од Општина Велес побараа  пчеларите, поради безбедноста на пчелните семејства, во недела да ги затворат кошниците со пчели и нивното отворање да не биде порано од 3 до 4 часа по завршување на авионското прскање.

Доколку временските услови не го дозволат авионско третирање против комарци во недела на 7 јуни тоа ќе се помести за еден ден подоцна, поточно за понеделник 8 јуни, годинава./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново