Oficerski fin

Скоро пет пати повисоката од првично понудена цена од 1.250 евра за месечна закупнина на Офицерски, на вчера, среда 19 февруари 2020 година, е излицитирана на јавното наддавање и зборува дека објектот што се наоѓа до главната улицата „Благој Ѓорев“ бр. 1 во Велес не ја изгубил атрактивноста ниту по деценија ставен катанец на влезна врата.

VMRO Elizabeta

Обраќајки им се на вработените и раководните лица во образовните институции ОК на ВМРО ДПМНЕ денеска на прес конференција соопшти дека во нормални услови во земјите каде владите и министерствата ги водат способни личности, образованието е столб на општеството и во него се вложува максимална енергија за да се издигне на највисоко ниво и да се обезбедат услови за негово беспрекорно функционирање. За разлика од земјите каде образовниот систем е основна функционална спрега на системот, во држвата, за оваа влада, образованиот систем е маргинална категорија затоа што владејачкото мнозинство или шверцерски изгласува компромитирачки закони или не ги почитуваат постоечките, нагласи Елизабета Митревска.

Proekt1 fin

Добиваат социјална помош што најчесто ја трошат за храна и не им остануваат пари за дрва и за плаќање на сметки за комуналии. Самохрани мајки живеат во изнајмени станови за кои плаќаат високи наемнини, помеѓу 5 и 6 илјади денари. Најголем број од примателите на државни социјални помошти се неписмени или завршиле основно училиште па не можат да најдат работно место. Овие резултати ги покажува теренското мапирање на граѓаните во социјален ризик, во Велес и во село Бузалково, што низ проектот „ Е-база на добро спакувани податоци за граѓани од социјално ранливи групи“ дојдоа двете граѓански организации „Хаус од фоуп – Ленче Здравкин“ и Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ од Велес.

prestava2 fin

Како учениците да не бидат пасивни набљудувачи туку активно да се вклучат во борбата против врсничкото насилство е резултат на форум театарот организиран од првата детска амбасада Меѓаши и неколку средни училишта од земјава. Подготвена е театарска претстава, во која средношколците се гледаат себе си, но од другата страна. Учеството на учениците од велешката Гимназија „Кочо Рацин“ во претсетавата што денеска се одржа на малата сцена на театар „Џинот“ во им овозможи да интервенираат на театарското сценарио преку барање на решенија кога се сведоци на врсничко насилство.

Izvidnici naslovna

Засадени 1.500 садници од багрем од страна на триесет извиднци, членови на велешкиот одред „Димитра Влахов“ и двајца волонтери на Мировниот корпус се одржа вчера, недела 16 февруари, на велешко „Езеро Младост“. Иницијативата е дел од проектот ИЗ(ВИДИ), со која се пошуми дел од опожарените површини на крајбрежјето на езерото.

Kocevskid fin

Вратени се сите долгови што општината ги имаше кон ЈКП „Дервен” и кон другите добавувачи со што локалната институција работи во позитива.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Општина Велес ја известува јавноста дека, започнувајќи од понеделник, 24 февруари 2020 година, Друштвото за производство, промет и услуги „Стентон Градба” ДОО с. Долно Оризари – Битола, врз основа на склучен Договор со Јавно претпријатие за државни патишта, ќе започне со изведба на градежни активности на местото викано „Цуцка”, во близина на манастирите Св. Ана и Св Димитрија.

За време на градежните работи за санација на свлечиштето (одронот) на регионалниот пат Велес – Градско (транзитен дел низ Велес), сообраќајот ќе биде времено изменет.

Општина Велес апелира до учесниците во сообраќајот, како и до сите жители кои гравитираат кон овој дел од градот, за внимателно управување со моторните возила и движење на пешаците и почитување на поставената вертикална сигнализација (сообраќајни знаци и дополнителни информативни табли).

Со почит,

Општина Велес

Rontis oglas 2

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 06/03/2020 година .

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 25/02/2020 година .

 
   
   
   
   

Најново