TTK1

Грабежот се случил претпладнево околу 11 часот. Тогаш во банката влегле ограбувачите впериле пиштол во вработените и ги принудиле да им ги дадат парите. Засега не се знае колку тежи кражбата.

vozilaparkiraniprednarodnakujna fin

Половина од неодамна изградените паркинг места крај пругата Велес – Штип, од десната страна на Железен мост, утрово беа празни но повторно просторот пред објектот Народна кујна беше полн со автомобили. Дел од нив паркирани и во два реда, пред влезовите на куќите, со што се затворени приодите на граѓаните кои живеат во нив. Три возила го попречуваа и влезот во делот кон малата галарија, единствен пат за минување на граѓаните кои живеат во близина на општинското основно музичко училиште „Стеван Гајдов“.

Renoviranpokriv fin

Како вработените така и пациентите кои имаат административни потреби веќе нема да имаат проблеми при посетата на Здравствениот дом во Велес, кога врне дожд или во зима со снег. Јавната здравствена установа го смени покривот од стари и дотраени азбесно цементни табли, околу седумдесетина години. Освен ризикот по здравјето исто така решен е сериозен проблем со прокиснувањето на објектот бидејќи опасните канцерогени материјали од кои беа направени старите се заменивме со нови табли, изработени од еколошки материјали.

cadievinojkov fn

Ангел Димов, во својство на сведок, денеска во вкрстено испрашување тврдеше дека кога тој со екс претседателот на Советот на Општина Велес, Александар Колев, се враќале од службен пат од Охрид клучевите од службеното возило што го паркирале пред општинската зграда ги оставиле кај стражарот во стражарницата што се наоѓа во делот на зградата на подрачните единци на министерствата во Велес. Димов не беше сигурен кај кого биле клучевите пред поагање и дали некој од вработените возачи им ги донел или не.

Grob fn

Откриен и лишен од слобода е велешанецот Џ.К.(31), по кого 24 часа трагаше полицијата откако вчера претпладне се расправал, се нафрлил, го тепал, му го одзел службениот пиштол од кој испукал неколку куршуми во стомакот и еден во коленото на полицаецот Е.М (46) од Велес. Со него биле и неговите двајца браќа како и едно малолетно дете.

napad2

Четри лица, кои под сомнеж на ограбувачи на граганите, биле следени утрово од полицската екипа на гробиштата на цркавата „Св.Спас“ ги нападнале и прво со тупанци се пресметувале со полицајката и застреланиот полицаец Е.М (46) во третиот ред на новите гробни парцели надвор од дворот на црквата. Потоа сите му се нафрлиле на полицаецот, го совладале на земја, му го одзеле пиштолот и еден од нив го пукал во стомахот.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен состав се донесоа следниве заклучоци:

  • За спроведувањето и реализацијата на препораките за ограничено движење на граѓаните на јавните места и во институциите, Општина Велес ќе ја известува јавноста преку официјалната интернет страница, преку официјалните социјални мрежи, како и преку електронските и пишани локални медиуми;
  • Поради неисправноста на водата во село Сопот за потребите на жителите од село Сопот, Општина Велес обезбедува достава на канистер со вода за техничка употреба и флаширана вода за пиење.

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Предложената мерка, Малиот пазар во „Нова населба”,
да остане затворен за работа, останува во сила;
- ЈКП „Дервен” да донесе Одлука во врска со работењето
на Градскиот пазар да работи секој ден, од 06:00 до
13:00 часот;
- Да се ограничи продажбата исклучиво само на
земјоделски производи (овошје, зеленчук и други
прехрамбени производи);
- Прехрамбените производи да бидат изложени на секоја
втора тезга во редот;
- Да се изврши оградување на паркинг просторот надвор
од пазарот, да не се дозволува продажба на производи;
- Да се регулира влегувањето и излегувањето на
посетителите во пазарот, со два влезови;
- Пред влезовите да се забележи влегувањето преку
двајца редари и да се внимава на физичикото
растојание при влегувањето;
- Задолжително носење на заштита опрема (маски и
ракавици) на продавачите;
- На влезовите да биде поставено средство за
дезинфицирање и маски за потребите на купувачите;
- Местото на продажба на производи од ист вид, се
утврдува од раководителот на ЈП Пазари при
доделувањето на тезгата за продажба;
- ЈКП „Дервен” се задолжува преку јасно видливо
известување до граѓаните да го определи
времетраењето на задржување на купувачот во пазарот;

- По препораки на Светската Здравствена Организација
(СЗО) ЈКП „Дервен” од денес врши зголемување на
нивото на хлор во водоснабдителниот систем по 0,5 ml/L
милиграми на литар резидуален хлор во градскиот
водоснабдителен систем;
- Согласно Оперативниот план за дезинфицирање се
задолжува ЈКП „Дервен” да спроведе дезинфицирање на
на детските забавни паркови, спортските терени,
патеката околу езерото „Младост” и други јавни
површини во градот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се задолжуваат мобилните тимови на МВР – СВР Велес
на двата пунктови при влезот во град Велес, одредени
на улиците „Вардарска” и „Димитар Влахов”, да вршат
редовна контрола на физичката состојба на учесниците
во сообраќајот, како и дезинфенкција на возилата;
- Се задолжува МВР – СВР Велес да одреди тимови кои
ќе вршат контрола на движењето на граѓаните кон езеро
„Младост”;
- МВР одредува една патрола со двајца униформирани
полицајци за воведување на ред на влезовите на
пазарот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се упатуваат управителите на згради, претседателите
или претставници на куќните совети на станбените
згради, да стапат во контакт со Центарот за јавно здравје
со цел добивање конкретни информации за начинот на
употреба на средства за дезинфицирање на зедничките
простории, телефон за контакт: 078 246 729.

 

 

 

 
   
   
   
   

Најново