“Кавадарци заслужува многу подобра патна инфраструктура. Изминативе 8 години, многу малку се инвестираше во подобрување на состојбата на патиштата во Кавадарци. Моментално состојбата со улиците и булеварите во Кавадарци е катастрофална. Некои улици се целосно раскопани и непроодни“ обвини на прес конференција кандидатот за градоначалник на СДСМ и коалицијата за Кавадарци, Бетиане Китев.

ВМРО-НП денеска на прес конференција го повика своето членство на изборите на 15 октомври подршка да даде на кандидатот за градоначалник на СДСМ и коалицијата, Бетиане Китев како и на советничката листа предводена од д-р Виолета Димитрова.

„Иднината на убаво Кавадарци е во наши раце“ им порача меѓу другото на кавадарчани на прес конференција кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ, Митко Јанчев. Тој воедно ги повика своите сограѓани на предизборен митинг кој ќе се одржи утре со почеток во 20.30 часот на градскиот плоштад во Кавадарци.

„На Кавадарци му треба лидер кој ќе знае да ги води граѓаните кон нова ера. На Кавадарци му требаме заедно сплотени во едно. Разлики не постојат. Сите сме заедно, без разлика на возраста, верата и политичката припадност. Моите очекувања за Кавадарци се огромни, но во тоа ќе успеам доколку ја добијам вашата подршка и доверба“ рече Јанчев./A.Д

ВМРО-ДПМНЕ изборната кампања вечерва ја започна со предизборен митинг од селото Ваташа. Кандидатот за градоначалник, Митко Јанчев пред ваташани ги презентираше предвидените проекти од програмата. Им вети дека доколку ја добие нивната подршка општината ќе биде многу поблиска до граѓаните. И во Ваташа ќе имало претставник на општината кој ќе се грижел за проблемите на ваташани во рамки на проект „мој општинар“.

„Ние како партија и јас како кандидат имаме предбидено трјно капитално решение за градскиот зелен пазар. На постоечката локација ќе се гради нов пазар и простор за паркирање. Редно беше да се направи и Кавадарци да има заслужен паркинг. Од изградбата на спортската сала досега нема ништо инвестирано. Ние како идна локална власт ќе се заземеме и имаме економски капитален проект. Ќе изградиме затворен базен, и други содржини и Кавадарци ќе има модерен комплекс“ рече Јанчев.

Најави нова индустриска зона и зголемување на вработувањето.

„Комплетно ќе го уредиме коритото на реката луда Мара од Ваташа до градскиот плоштад. Ќе ги решиме проблемите со пороите и со канализацијата. Имаме проект за комплетно уредување од Ваташа до Моклиште. Тоа ќе биде урбана средина, каде секој ќе може безбедно да се прошета. Ќе имаме комплетно уредување и на Моклиште и на спомникот на 12 сте ваташки младинци. Мораме да направиме комплекс, каде што ќе има кантина, занимална и една куќа музеј, каде ќе работе човек кој ќе ја раскажува историјата на Ваташа. Жално е во Ваташа сеуште да нема соодветен водоводен и колекторен систем“ рече пред ваташани кандидатот за ВМРО-ДПМНЕ, Јанчев.

„Ова е првиот митинг. Одовде почнуваме секогаш и секогаш победуваме. Уште една голема победа ВМРО-ДПМНЕ ја очекува и на овие избори затоа што имаме добар кандидат и одлична советничка листа“ рече носителот на советничката листа Горица Пеливанова Вилхелм./A.Д

 

Напредокот на Кавадарци и подобрувањето на животот на сите граѓани на Кавадарци, отсекогаш ми биле примарна цел во мојата политичка кариера. Вака денеска кандидатот за градоначалник на СДСМ за Кавадарци, Бетиан Китев ја започна прес конференцијата на која презентираше дел од изборната програма.

Деновиве низ кавадаречката чаршија главна тема е евентуалното затворање на комбинатот за производство на феро никел „Фени индустри“ во Кавадарци. 

Поврзани вести

 

Најново