Мерните инструменти во метеоролошката станица во Кавадарци се искршени. Непозанти вандали фрлале со камења на куќарката каде се поставени термометрите. Денешниот вандалски чин е само еден од низата кон овој објект лоциран позади СОУ „Ќиро Спанџов Брко“.

Двајца малолетници во дискотека по полноќ и пушење цигари во угостителски објект затекнале во Кавадарци инспекторите на Управата за јавни приходи заедно со полицијата. Контролата ја направиле изминатиот викенд во повеќе угостителски објекти во Кавадарци додека прекршувањата на законите се регистрирани во дискотеката „Ал Пачино“  и кафетеријата „Експрес кафе“.

Општина Кавадарци со околу 2,5 милиони денари ќе ја реализира програмата за јавна чистота годинава.

Голем е бројот на кавадарчани кои побарле да ја легализираат својата дивоградба согласно законските олеснувања. Во општинската службабиле  понесени вкупно 7.249 барања за легализација на бесправно изградени објекти.

По обезбедувањето на доволни количини на вода за пиење за кавадарчани, ЈП Комуналец е фокусирано на завршување на реконструкцијата на водоводната и канализационата мрежа.

Нови 41 случаи на грип се регистрирани во Центарот за јавно здравје изминатава недела во Кавадарци. Ова е најголем број на заболени регистрирани за една недела од почетокот на сезоната.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново