Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

FSV1 fin

Откако се формираа Здруженијата на спортски ветерани во Скопје, во Велес, во Струмица, во Кочани и во Тетово како и иницијативни Одбори за формирање на здруженија во уште неколку македонски градови се исполнија условите за конституирање на Федерација на спортски ветерани на Македонија. Велес беше домаќин на конференцијата. Претставници од веќе формираните како и на иницијативните одбори за формирање на вакви спортски граѓански здруженија во градовите во државата го донесоа Статутот, Опреративна програма и Програма на Федерацијата на спортски ветерани на Македонија. Исто така ги донесоа одлуките со кои ќе се пристапи кон регистрација на граѓанското спортско здружение во Централниот регистер на Македонија, отворање на жиро сметка, потписници итн.

Profesor Nase Kondovski fin

- Ќе почнеме да градиме национален систем на натпревари. Сите спортисти кои што ќе излезат од системот на натпревари се ветерани. Имаме категории на кои тие им припаѓаат како помлади и повозрасни ветерани. Повозрасните ќе имаат по лесни дисциплини за натпревари, рекреативни додека тие што сеуште можат ќе се натпреваруваат во ракомет, кошарка, одбојка според модифицирани правила. Се ова треба да биде во функција на здравјето. Ќе посветиме поголемо внимание на здравјето затоа што кај квалитетните спортисти може спортувањето да остави последици, рече проф. Насе Кондовски

FSV2 fin

Федерацијата на спортски ветерани на Македонија заедно со здруженијата во градовите ќе организираат и бројни спортски натпревари. Еден веќе се одржа во Велес кога во спортската сала „Гемиџии“ натпревар во ракомет одиграа ветераните на РК „Борец“ и на македонската машка репрезентација. Сега се започнати подготовки за организација на натпревар во кој силите ќе ги одмерат женските екипи.

FSV3 fin

FSV4 fin

- Наесен ќе се организира тој натпревар во рамките на турнир кој ќе биде посветен на велешки спортист. Велес е спортски град и затоа има многу спортски ветерани. На основачкото собрание на здружението дојдоа педесет спортски ветерани. Затоа ќе им обезбедиме услови за поквалитетен живот, рече Кондовски.

FSV5 fin

Засега поддржувачи на иницијативата се околу две илјади спортски ветерани во државата. Се очекува нивниот број да се зголемува со секое наредно регистрирано здружение во градовите во кои сеуште не е формирано./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.